Dodano: 2006-06-20 09:40
No ale nie tylko grafika,
architektura tego sprzętu była dużo lepsza, dawała większe pole manewru...
No i internet szybciej hulał (choć tego nie sprawdziłem)
Ja pamiętam, że u mnie Quake I szalał jak opetany a u kumpla na P100 tachał się strasznie...
Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P
Dodano: 2006-06-20 13:35
A wczoraj u kumpla grałe w F.E.A.R!
Kurde, pierwszy raz widziałem taką horror-strzelankę...
Motyw z halucynacjami jest niesamowity,
coś a'la haluny z Maxa Payne'a, tylko spotęgowane x10.
Miałem problemy z zaśnięciem po tej grze...
Dodano: 2006-06-20 13:43
C64 porażka? Polecam Commodore CD-TV
Z mychą, pilocikiem, wysuwanym napędem na płytki... full wypas
Więc ja i tak mam największy sentyment do Commodorka :-)
Dodano: 2006-06-20 18:07
No ja właśnie też tego nie rozumiem...
Zaczynałem od C64 i nie pomyślałem nawet o tym, żeby Atari nazwać porażką.
To tak jakbym teraz powiedział: "Playstation 2 to porażka", tylko, że fakt posiadania PC,a nie posiadania PS2 wcale nie uprawnia mnie do takich stwierdzeń...
Naprawdę nie kumam... :?
Dodano: 2006-06-22 19:50
Ja miałem keidyś c64 i gierkę pod telewizor a u kumpla grałem na Atarynce. Dla mnie zadne z tych to porazka. Teraz ściągnąłem emulator Nintendo i wracam do Contry, Tetrisa, Mario i innych ffantastycznych gierek. Aż mi się łezka w oku zakręciła jak usłyszałem motyw muzyczny z Mario :D Teraz łupię w pierwszego Prince Of Persia. Ta muzyczka z pc speakera no cudo :D
"You gotta put your faith in a loud guitar..."
Dodano: 2006-06-23 13:18
Jestem starym atarystą, więc dalej będę się upierał, że Atari było bez porównania lepsze, niż c-64 (zwłaszcza moje 130 XE)
Amiga to już jest krok wyżej, i oczywiście nie można jej porównywać z "małą" atarynką. I zgadzam się z tym, że w owym czasie była znacznie lepsza, od pecetów.
Z gier na C64 najbardziej lubiłem Micropross Soccer (czy jakoś tak) i serię Last Ninja. A na Amidze - Another World, Flashback i oczywiście Mortal Combat...
Czasem wpadam.
Dodano: 2006-07-05 18:35
Ja ostatnio kupiłem dosłownie za bezcen c-64 w stanie prawie idealnym z akcerorjami i grami =] Ładują sie cholernie długo ale warto.....ja siedze teraz przy c-64 i gram w jakies klocki a brat wali w Quake 4 i stuka się w czoło :;]
Dodano: 2006-11-25 09:09
Jeżeli chodzi o gry z piekła rodem to mogę polecic : seria Resident Evil (PSX,PS2,GCN - niektóre tytuły serii pojawiły się na PC), seria Silent Hill, obie części Forbiden Siren(PS2). Do tego dochodzi Cold Fear(PS2,PC).Na dobry początek wystarczy...(ktoś chce sie dowiedziec czegooś więcej niech pisze do mnie na wiadomośc prywatną).....
http://www.basilicaigni.xlx.pl
Dodano: 2006-12-07 20:17
| digichaos napisał(a): |
| gra ktos jeszcze w stare dobre Disciples(?)... |
Ja gram od czasu do czasu :D. Lubię.
"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia..."
Dodano: 2006-12-08 10:37
mnie sie wydaje że zajefajna jest gierka GTA San Andreas i pewnie z piekła wzięto jej scenariusz można w niej wszystko czego sie zapragnie ;-D
Dodano: 2006-12-12 21:41
A ostatnio to tak sobie myślę i zadaję sobie sprawę, że Prince of Persia [Dusza Wojownika i Dwa Trony] to gry takie no trochę takie z piekła rodem ^^. Zabija się te demony tymi dwoma mieczami, krew się leje ^^, walczy się os woją dusze, żeby jej nie stracić. No gra z piekła rodem :wink: .
"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia..."
Dodano: 2006-12-21 20:24
No to w takim razie jeszcze naszą rodzimą produkcję pod tytułem: "Painkiller" można tu śmiało wrzucic :wink:
Dodano: 2006-12-22 20:43
Ja do gier z piekła rodem wsadził bym:
The Punisher
Painkiller
The Suffering
Doom3
Vampire The Masquerade obie części.
Dodano: 2007-01-29 18:28
Popieram Cię w 100% a od siebie podrzucę jeszcze grę pod tytułem "NIghtmare Creatures" na PSX ...To też nie należało do najłagodniejszych gier..
Dodano: 2007-01-29 19:52
Ja na swoim złomie już w nowosci niestety nie pgoram. Manhunt i Prince Of Persia Warrior Within były chyba ostatnimi gierkami, które mi na tym ruszyły. Swoją drogą obie już gdzieś w tym temacie wspomniane a ja też sądzę, że mają w sobie coś mrocznego. Szczególnie Manhunt. Teraz jak chce w coś pograć to ściągam legalnie za darmo bo dużo gierek, które mi ruszą na tym moim czymś jest już na licencji abandonware :D[/url]
"You gotta put your faith in a loud guitar..."
Dodano: 2007-01-30 12:47
seria "Blood Rayne " :twisted: :twisted: 8)
"Serve In Heaven Or Rule In Hell"
Dodano: 2007-02-21 22:42
Realms of the Haunting. Kto gral ten wie ze jest to gra piekielnie piekielna, kto nie gral niech zaluje. A kto chce zagrac niech sie przygotuje na czeste palpitacje serca :twisted:
Nigdy nie jest tak zle zeby nie moglo byc gorzej... duzo gorzej
Dodano: 2007-02-22 02:50
Wsadzę jeszcze grę kingpin chociaż grafiką nie przyciąga , ale krwi jest tam dużo i dużo walk na slamsach z gangami z gliniazami , dziwkami i fajne to wszystko wygląda no
kto nie grał to niech cierpi takiego klimatu niema żadna nowa gra. 8)
Dodano: 2007-02-22 23:11
Planescape Torment. Doskonaly cRPG, jeden z najlepszych jakie kiedykolwiek wyszly, mistrzostwo storytellingu, historia wojny krwi jako wyklad prowadzony przez weterana tej wojny oraz wizyta w Baator. Gra piekielna :twisted:
Dodano: 2007-02-23 00:09
z typowo piekielnych gier to wymieniłbym: Devil May Cry i Painkillera. Do tego Quake'i i HLfy. Pewnie też i S.T.A.L.K.E.R.'a
. Choć klimat wg mnie mają tylko HLfy i S.T.A.L.K.E.R. A z klimatycznych jeszcze oba Vampire'y i Blood Ryan. No i CoC: Dark Corner of Earth oraz The X files: the Game.
pierwsze: 2Tm 2,3 a drugie to: "W górach jest wszystko co kocham..."
Dodano: 2007-02-24 17:14
Seria Gabriel Knight, Aliens vs. Predator-zamach na zawalowcow, seria Alone in the Dark, American McGee's Alice, Clive Barker's Undying, Black & White, Blade Runner, seria Blair Witch, seria Blood, seria Blood Omen: Legacy of Kain+Soul Reaver, seria BloodRayne, Boiling Point: Road to Hell, Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, Chasm: The Rift, Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay - Developer's Cut, Cold Fear, Condemned: Criminal Origins, Constantine, Devil Inside, Devil May Cry 3: Dante's Awakening, Diablo I i II, seria Doom, seria Duke Nukem, Dungeon Keeper I i II, Escape From Hell, F.E.A.R., seria Fallout, Grim Fandango, seria Half-Life z naciskiem na czesc pierwsza, Harvester, Hellboy, Hellgate: London, seria House of the Dead, Incubation: Time Is Running Out, Jekyll & Hyde, KISS Psycho Circus: The Nightmare Child, c.d.n.
Dodano: 2007-03-05 22:29
DOOM (kto zmierzył się z Cyberdemonem z twarzą w twarz nigdy już nie będzie taki sam
.
Blood(szczególnie pierwsza część) - dużo mroku, chorego humoru, klimat ciężki jak parę kowadeł
Carmageddon - czyli czego na pewno nie robić na egzaminie na prawko
Mortal Kombat - specyficzna otoczka sprawia, że gra ma to "coś"
Quake - prosty FPP, ale zrobił furorę. W pierwszej części kręciliśmy się głownie po lochach, gotyckich zamkach itp. faszerując ołowiem kreatury w ilościach hurtowych.
Na takich grach się wychowałem. Dziś muszę stwierdzić, że niestety mam spaczoną psychikę i w wolnym czasie biegam z piłą motorową po ulicy.
W krainie ślepców jednooki jest królem.
Dodano: 2007-03-17 01:09
A ja teraz dam gre naprawdę z piekła rodem i to wcale nie jest żadna strzelanka.
Need For Speed Most Wanted i Need For Speed Carbon.
wiecie dlaczego uważam , ze te gry są z piekła rodem?
Ponieważ podczas grania w te gry rodzi sięwe mnie agrsja i chęć roz**** wszystkiego jeszcze nie było takiego razu abym podczas grania w te gry nie powiedział słowa na k. czy na s. czy na ch czy na d. czy na p.
Agresja się rodzi właśnie z takich gier w , których realizmu niema za grosz jak to się dzieje , że golf 4 bieże Lamborghini Galardo albo Astona Martina Db9.
I jak to się dzieje , że jadąc z prędkością 306 kmh policja niema problemu aby mnie dogonić i jeszcze zepchnąć na pobocze.
Poprostu bez wulgarnego słownictwa tych gier się nie da przejść.
Obie te gry przeszedłem i moge śmiało stwierdzić , że są to gry z piekła rodem.
Jak zagracie w te gry to słowo ku*** będzie was prześladować do końca gry.
8) 8)
Dodano: 2007-04-14 14:30
| GAD napisał(a): |
| A ja teraz dam gre naprawdę z piekła rodem i to wcale nie jest żadna strzelanka.
Need For Speed Most Wanted i Need For Speed Carbon. wiecie dlaczego uważam , ze te gry są z piekła rodem? Ponieważ podczas grania w te gry rodzi sięwe mnie agrsja i chęć roz**** wszystkiego jeszcze nie było takiego razu abym podczas grania w te gry nie powiedział słowa na k. czy na s. czy na ch czy na d. czy na p. Agresja się rodzi właśnie z takich gier w , których realizmu niema za grosz jak to się dzieje , że golf 4 bieże Lamborghini Galardo albo Astona Martina Db9. I jak to się dzieje , że jadąc z prędkością 306 kmh policja niema problemu aby mnie dogonić i jeszcze zepchnąć na pobocze. Poprostu bez wulgarnego słownictwa tych gier się nie da przejść. Obie te gry przeszedłem i moge śmiało stwierdzić , że są to gry z piekła rodem. Jak zagracie w te gry to słowo ku*** będzie was prześladować do końca gry. 8) 8) |
No i szczerze muszę Ci przyznać rację. Gry spod szyldu NFS nigdy nie były realne na tyle na ile powinny. A najbardziej wk*** mnie ciąg wyścigów z Razorem(ost.boss) w Most Wanted. Wrr...